Tosty a la italiana

Przepis kulinarny

Składniki:

Kilka łyżek pokrojonych zielonych oliwek, koncentrat pomidorowy (najlepszy jest z Pudliszek), dowolna wędlina, tyle kromek chleba, ile chcemy tostów (najlepiej tostowego), szczypta vegety, bazylia, cząber, oregano, żółty ser w plastrach.

Jak przyrządzić?

Chleb posmarować niezbyt obficie koncentratem pomidorowym, posypać ziołami i vegetą. Nastepnie kolejno układać wędlinę, oliwki oraz żółty ser. Przykryć drugą kromką i włożyć do nagrzanego opiekacza do sandwiczy. Wyjmować po chwili, jeść natychmiast.

Jak podawać?

Natychmiast, tosty są najlepsze na gorąco.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorkocimiętka :)

Tosty a la italiana: Podobne przepisy

Tosty a la italiana: wypróbuj również

Powiązane Tematy