Składniki:
Twarożek (najlepiej taki "ziarnisty" np. z Piątnicy), papryka surowa, kukurydza z puszki, tuńczyk w sosie własnym, pomidor, cebula, szczypiorek, ew. rzodkiewki, surowy ogórek.
Jak przyrządzić?
Do miseczki wrzucamy twarożek, ważne, aby był taki raczej mokry i ziarnisty (dlatego uważam, że ten z Piątnicy najlepiej się nadaje). Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę i tuńczyka, paprykę i cebulę pokrojone w drobniutką kostkę. No i na końcu pokrojonego dosyć drobno pomidora i szczypiorek. Wszystko mieszamy, doprawiamy pieprzem i (jeśli już ktoś koniecznie chce) solą. Oczywiście można dodać różnych ziół czy innych warzyw, np. rzodkiewki, ogórkó czy nawet oliwki - wedle uznania. Pasta jest naprawdę pożywna i najlepiej smakuje ze świeżutkim grahamem lub innym chlebem:) Smacznego!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Joanna |