Filety z perlicy z zielonym pieprzem

Przepis kulinarny

Składniki:

4 filety z perlicy wielkopolskiej DROP, 20 dag masła, 2 dymki, 4 łyżki gęstej słodkiej śmietany, 2 łyżki zielonego pieprzu.

Jak przyrządzić?

Rozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety. Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut. Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autor...

Filety z perlicy z zielonym pieprzem: Podobne przepisy

Filety z perlicy z zielonym pieprzem: wypróbuj również

Powiązane Tematy