Składniki:
2 plastry boczku wędzonego, olej, jajko, bułka kajzerka, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Rozgrzać piekarnik do 160 C. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju i mocno przysmażyć posolone plastry boczku. Na boczek wbić jajko i smażyć z jednej (!) strony. Gdy jajko się przysmaży, przekroić bułkę poziomo na dwie części.Na spód bułki nasypać trochę pieprzu i położyć jajko z boczkiem, uważając aby sie nie rozwaliło. Włożyć do piekarnika, piec aż bułka zrobi się chrupiąca i jajko będzie przypieczone u góry. Podać. Smacznego !
Jak podawać?
Podać wg. własnego uznania.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | Wysoka |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | pawkopl |