Meksykańska sałatka

Przepis kulinarny

Składniki:

mrożona sałatka meksykańska,
150 g żółtego sera,
puszka ananasa w kostce,
majonez,
sól, pieprz, ostra papryka w proszku,
ew. odrobina pikantnego ketchupu.

Jak przyrządzić?

Wystarczy zawartość opakowania, wrzucić bez rozmrażania do niewielkiej ilości osolonej wody i zagotować. Warzywa odcedzić, ostudzić, dodać pokrojony w kostkę ser żółty i ananasa. Wymieszać z majonezem (i ew. ketchupem pikantnym), doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku i rozgrzewająca sałatka gotowa!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Porcje4
Przybliżony koszt10 zł
AutorPOLTINO

Meksykańska sałatka: Podobne przepisy

Meksykańska sałatka: wypróbuj również

Powiązane Tematy