Składniki:
lód najlepiej Algida śmietankowy ale inne smaki byle by Algida,
kwasek cytrynowy w płynie (albo w saszetce tylko wcześniej go rozpuścić),
łyżeczka dżemu wiśniowego (albo inny kto jaki woli bardziej),
kisiel albo cytrynowy albo wiśniowy (schłodzony, żeby się lód nie rozpuścił).
Jak przyrządzić?
Lód rozpuścić w szklance. Do rozpuszczonego loda wlać około 2 łyżeczek kwasku cytrynowego. Wymieszać składniki. Do tych składników na wierzch wlać około 4-5 łyżek kisielu. Gotowe
Potrzebne przybory:
Szklanka, łyżka, miseczka, słomka.
Jak podawać?
Potrawę można podać w kieliszku od szampana. Super smak polecam.
Uwagi:
Pamiętajcie o kisielu ma być schłodzony!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Magda |