Składniki:
4 filety z pangi,
3 pory,
50dag pieczarek,
5O dag żółtego sera.
Jak przyrządzić?
Na średniej wielkości blasze pokroić w plasterki pory i podlać olejem. Na pory położyć filety pangi, którą należy doprawić do smaku (pieprz i sól). Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć na patelni a następnie wyłożyć na filety rybne. Wszystko przysypać startym na grubej tarce żółtym serem.
Potrzebne przybory:
Brytfanka.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje na ciepło:) Smacznego :)
Uwagi:
Pieczarki podsmażyć na średnim ogniu ok. 15 minut. Pieczenie całej zapiekanki zajmuje ok. 25-30 min. w temp. 250 C.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | PIĘKNA INESS |