Ciasto różowe (autor Barbara S) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 szklanka mąki, 1 szklanka kisielu, wiśniowego - 5 opakowań, 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju - lub stopionej i ostudzonej margaryny, 1/5 łyżeczek proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Utrzeć jaja z cukrem dodać mąkę, kisiel, wlać olej lub stopioną i ostudzoną margarynę, zmiksować. Upiec ciasto w prodiżu wysmarowanym tłuszczem i posypanym bułką tartą. Gotowy placek polać polewą czekoladową, udekorować według własnego uznania. Ciasto piec w temperaturze 190 stopni C 40 minut.

Potrzebne przybory:

Pojemnik, mikser, łyżka, foremka do ciasta, szklanka, prodiż.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
PorcjeZależy jak kroisz.
Przybliżony koszt10 zł
AutorBarbara S

Ciasto różowe (autor Barbara S): Podobne przepisy

Ciasto różowe (autor Barbara S): wypróbuj również

Powiązane Tematy