Składniki:
1 szklanka mąki, 1 szklanka kisielu, wiśniowego - 5 opakowań, 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju - lub stopionej i ostudzonej margaryny, 1/5 łyżeczek proszku do pieczenia.
Jak przyrządzić?
Utrzeć jaja z cukrem dodać mąkę, kisiel, wlać olej lub stopioną i ostudzoną margarynę, zmiksować. Upiec ciasto w prodiżu wysmarowanym tłuszczem i posypanym bułką tartą. Gotowy placek polać polewą czekoladową, udekorować według własnego uznania. Ciasto piec w temperaturze 190 stopni C 40 minut.
Potrzebne przybory:
Pojemnik, mikser, łyżka, foremka do ciasta, szklanka, prodiż.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | Zależy jak kroisz. |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Barbara S |