Placki ziemniaczane z grzybami - Przepis

Przepis kulinarny
Placki ziemniaczane z grzybami

Kto by nie znał placków ziemniaczanych z grzybami...

Składniki:

- 50 dag dużych ziemniaków,
- 25 dag świeżych grzybów,
- 1 średnia cebula,
- 20 dag grzybowej Ramy Creme Bonjour,
- 1 łyżka mąki,
- 1 jajko,
- 1 łyżka margaryny Rama Classic,
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

1) Grzyby oczyścić, dokładnie opłukać, osuszyć. Pokroić w paseczki.

2) Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Razem z grzybami udusić na margarynie.

3) Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć. Zetrzeć „na pazurkach”.

4) Do ziemniaków dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.

5) Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać masę ziemniaczaną. Smażyć 5-6 min z każdej strony.

6) Na połowę placka nałożyć porcję grzybów, przykryć drugą połową.

7) Na wierzchu każdego placka ułożyć łyżkę grzybowej Ramy Creme Bonjour i od razu podawać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćśredni
Porcje?
Kaloryczność?

Placki ziemniaczane z grzybami: Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z grzybami: wypróbuj również

Powiązane Tematy