Składniki:
makaron spaghetti (około pół opakowania),
pół litra soku warzywnego z kartonu,
puszka soi,
1 czerwona cebula,
pieprz, sól, i chilli do smaku,
szczypta mąki,
tłuszcz do smażenia.
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron al dente, zeszklić cebulę, do cebuli dodać soję. Smażyć około 2 minutdo cebuli i soi dolać pół litra soku warzywnego, dokładnie wymieszać z przyprawami, według uznania podsypać mąką w celu zagęszczenia sosu. Do patelni z sosem, dołożyć odcedzony makaron i dokładnie wymieszać (uwaga aby nie przypalić makaronu!).
Jak podawać?
Podawać zaraz po przygotowaniu, można posypać odrobiną startego sera.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Grace |