Składniki:
1 kg mięsa mielonego,
puszka fasoli białej,
puszka czerwonej fasoli,
puszka kukurydzy,
puszka kiełków fasoli,
2 cebule,
4 ząbki czosnku,
słoik koncentratu pomidorowego,
pół litra soku pomidorowego(100%),
majeranek,
pieprz,
chili,
sól,
Jak przyrządzić?
Do gara wyrzucić zawartość wszystkich puszek razem z zalewą. Na drugiej patelni przysmażyć cebulę czosnek i mięso mielone. W kolejności: cebula, czosnek, mięso. Jak mięso straci kolor surowego, wrzucamy przyprawy i koncentrat. Mieszamy. I wszystko z patelni przekładamy do gara z fasolami. Na małym gazie gotujemy, wlewamy sok pomidorowy. I próbujemy, za mało ostry doprawimy za mało pomidorowy - dolewamy soku.
Jak podawać?
W głębokim talerzu lub bulionówce. Jak zupę.
Uwagi:
Wychodzi tego duży garnek. Jest pyszne!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | fruitman |