Składniki:
5 średnich buraczków, 2 puszki fasolki czerwonej, 6 jaj na twardo, 2 średnie cebule czerwone, sól, pieprz, majonez.
Jak przyrządzić?
Buraczki ugotować na miękko i ostudzić. Obrać i pokroić w kostkę. Dodać fasolkę, cebule pokrojona w drobną kostkę i jajka posiekane lub starte na tarce o dużych oczkach. Dodać trochę soli,pieprz i majonez. Sałatka szybka i smaczna. Sprobujcie. Smacznego.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż, miseczka na sałatkę, otwieracz do konserw, łyżka do wymieszania.
Jak podawać?
Można zjeść z bułeczka lub chlebem ale na ogół podaje jako dodatek do wędlin i zimnych przystawek.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Autor | Zojka |