Buraczki z fasolką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 średnich buraczków, 2 puszki fasolki czerwonej, 6 jaj na twardo, 2 średnie cebule czerwone, sól, pieprz, majonez.

Jak przyrządzić?

Buraczki ugotować na miękko i ostudzić. Obrać i pokroić w kostkę. Dodać fasolkę, cebule pokrojona w drobną kostkę i jajka posiekane lub starte na tarce o dużych oczkach. Dodać trochę soli,pieprz i majonez. Sałatka szybka i smaczna. Sprobujcie. Smacznego.

Potrzebne przybory:

Deska do krojenia, nóż, miseczka na sałatkę, otwieracz do konserw, łyżka do wymieszania.

Jak podawać?

Można zjeść z bułeczka lub chlebem ale na ogół podaje jako dodatek do wędlin i zimnych przystawek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
AutorZojka

Buraczki z fasolką: Podobne przepisy

Buraczki z fasolką: wypróbuj również

Powiązane Tematy