Karkówka z marynaty - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg karkówki,
olej,
ziarenka smaku,
słodka papryka,
pieprz,
czosnek.

Jak przyrządzić?

Karkówkę kroimy na plastry, przygotowujemy miskę, w której zamarynujemy karkówkę. Na dno miski polewamy trochę oleju, sypiemy przyprawę, potem kładziemy plaster karkówki i na karkówkę polewamy olej i sypiemy przyprawy. Robimy to z każdym plastrem karkówki, tak aby były całe w przyprawach. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin,a potem karkówka wędróje na grilla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Autormonik87

Karkówka z marynaty: Podobne przepisy

Karkówka z marynaty: wypróbuj również

Karkówka z grilla

... się na popularnej kiełbasce i kawałku chleba. Przeczytaj poniższy artykuł, a znajdziesz w nim wiele ciekawych pomysłów na jedzenie na grill. Oprócz tego poznasz sprawdzony przepis na świetną karkówkę, która zachwyci cię swoim niepowtarzalnym ...

dawno temu

Karkówka z pieczarkami

... grillowanie jest karkówka. Budzi ona często bardzo skrajne emocje, jednak właściwie przyrządzona potrafi być prawdziwym smakołykiem. Nie czekaj i już teraz poznaj pomysły na dobrą karkówkę, wśród których znajdziesz przepis na karkówkę z ...

dawno temu

Pieczona karkówka po żydowsku

... karkówka z dodatkami jest jędrna, aromatyczna i rozpływa się w ustach. Do tego wystarczy ryż, surówka i przepyszny obiad gotowy. ... karkówka z dodatkami jest jędrna, aromatyczna i rozpływa się w ustach. Do tego wystarczy ryż, surówka i ...

dawno temu

Karkówka pieczona w marynacie z musztardy Kamis Specialite

... nie jest ani trudne, ani pracochłonne. Pieczona karkówka smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło - polana sosem, z dodatkiem ziemniaków i warzyw, jak i na zimno - w postaci cienkich plasterków, na kanapkach ... . Warto ją zatem piec na co dzień i ...

dawno temu

Szaszłyki drobiowe

... Szukasz pomysłu na obiad? A może szaszłyki drobiowe? Są delikatne i przypomną ci letni czas grillowania. Możesz je przyrządzić na ruszcie w piekarniku i będą bardzo smaczne. Oczywiście wcześniej zostaną zanurzone w przepysznej marynacie i ...

dawno temu

Jak zdrowo grillować?

... Grill nieodłącznie kojarzy nam się z kiełbaskami i karkówką. Niestety, jeżeli starasz się schudnąć lub propagujesz zdrowy styl życia, na podobnej uczcie możesz poczuć się niekomfortowo. Na szczęście ... : 10 skrzydełek kurczaka, 14 łyżek ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... Kiełbasa, karkówka, kaszanka, ryby czy warzywa. Kochamy grillowanie, ale jak znosi je nasza wątroba? Katarzyna Bosacka pokazuje, jak grillować zdrowo. ...

dawno temu

Pieczony filet z indyka

... Znudziły ci się piersi z kurczaka i masz ochotę na małą odmianę? Sięgnij po mięso z indyka – jest bardzo delikatne i przyrządzone odpowiednio smakuje wyśmienicie. Poniżej przepis na filety z indyka w marynacie bez smażenia. ... w marynacie bez ...

dawno temu

Pikantne szczegóły na temat pieprzu

... Rozgrzewa, dodaje pikanterii. Pieprz – niezastąpiony do przyprawiania mięs, zup, marynat, ale także jako zwieńczenie zwykłej kanapki z pomidorem. Pieprzną nutkę można spotkać nawet w deserach... ... , kajeńskiego czy gwinejskiego. Sprawdzi się ...

dawno temu

Grillujemy z przyjaciółmi. 5 przydatnych rzeczy do grillowania

... , a do tego stęskniliśmy się za smakiem grillowanej kiełbaski, kaszanki czy karkówki, to warto zaopatrzyć się w przydatne akcesoria. Oto 5 rzeczy, dzięki którym przygotowanie ulubionych przysmaków będzie łatwiejsze i przyjemniejsze. ... na ...

dawno temu

Kurczak w miodzie - przepis na sukces w kuchni

... cienko obierz, a skórkę drugiej zetrzyj na tarce. Sok z owoców wymieszaj ze startą skórką i miodem. Dzięki temu otzrmasz marynatę do kurczaka. 4. Ułóż kawałki drobiu w płaskim naczyniu i zalej owym ... sosem. Przykryj naczynie i włóż do lodówki ...

dawno temu

Matiasy z papryką - spełnione zachcianki

... na marynatę: 200 ml octu winnego200 ml wody5 łyżek oliwyłyżkę musztardypieprzziele angielskielistek laurowytymianekłyżeczkę cukrusólKrok 1 Najpierw przygotowanie śledzi. Opłucz matiasy, osusz je ... i pokrój w małe dzwonka. Krok 2 Z korniszonów, ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... na pewno sami pobiegną do sklepu po parowar. Jak je przygotować? Przygotuj: pół kilograma żeberek wieprzowychząbek czosnku4 łyżki sosu teriyakipieprzcurrysól ziołowa 1. Najpierw marynata do żeberek ... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a ...

dawno temu

Przyprawy do dziczyzny

... , upiec, udusić lub zamarynować. W zależności od wyboru sposobu obróbki, a także rodzaju przygotowywanego dania, do dziczyzny dodawane są różne rodzaje przypraw. Marynaty do dziczyzny przygotowuje ...

dawno temu

Krewetki z grilla - jak je przygotować?

... soku z cytrynypół łyżeczki słodkiej paprykipół łyżeczki posiekanego świeżego tymiankusól, pieprz cytrynowy Krok 1 Grillowane krewetki zacznij przygotowywać od stworzenia marynaty do krewetek. Wymieszaj ... sok z cytryny, oliwę, przeciśnięty ...

dawno temu

Smażone udka na niedzielny obiad

... sojowego2 łyżki soku z cytrynyłyżeczkę ziół prowansalskichsólpieprz cayenne9 łyżek masłaKrok 1 Przygotuj najpierw marynatę do mięsa. Zmieszaj musztardę z 4 łyżkami płynnego masła, koncentratem pomidorowym ... , sosem sojowym, sokiem z cytryny, ...

dawno temu

Ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie

... domowej spiżarni. Japońscy naukowcy udowodnili, że ocet jabłkowy, stosowany w marynatach, sosach i dressingach do sałatek, może pomóc w walce z nadmiarem kilogramów. Badacze dowodzą, że główny składnik octu, którym jest kwas octowy, uaktywnia ...

dawno temu

Gruszki w occie

... wykorzystać jako dodatek do obiadu bądź też przystawkę. Jednak na jakich produktach bazując, możemy wykonać marynatę? Wskazać tu można dość dużo możliwości. Najbardziej znane są chyba marynowane grzyby ...

dawno temu

Mięso z kością dwa bratanki?

... Do osteoporozy – ciężkiej choroby cywilizacyjnej – warto podejść poważnie, lecz z rozsądkiem. Wedle badań, sprzyjają jej wszelkie nałogi, a nie łudźmy się, że łatwo je wyeliminować. Tak, jak trudno wielbicielom karkówki i golonki przejść na ...

dawno temu

Smażone udka w pysznej zalewie

... marynatę do udek oraz mięso przelej do głębokiej patelni i smaż na maśle tak długo, aż wyparuje 2/3 płynu. Udka powinny być złociste z obu stron. Krok 3 Smażone udka podawaj z grzankami natartymi czosnkiem lub z masłem czosnkowym. Smacznego!   ..

dawno temu

Powiązane Tematy