B-52 (autor zbyniu)

Przepis kulinarny

Składniki:

likier kahlua 1/3 objętości kieliszka tzw. "40",
likier bailey`s 1/3 objętości kieliszka tzw. "40",
likier cointreu 1/3 objętości kieliszka tzw. "40",
odrobina spirytusu bądź śliwowicy.

Jak przyrządzić?

Do kieliszka dodajemy w ilościach 1/3 objętości w kolejności likiery:
kahlua
bailey`s
cointreu
najlepiej robić to powoli przez łyżeczkę barmańska bądź zwykłą by likiery się nie wymieszały. Na koniec w słomkę nabieramy odrobinę spirytusu bądź śliwowicy i lejemy na sam wierzch (też ostrożnie), podpalamy, wkładamy słomkę i pijemy od dna. NIE GASIMY, spokojnie nie poparzycie się:)

Potrzebne przybory:

kieliszek "40" czyli barmańska "50":P (można wziąć większe kieliszki, szklanki ale wtedy drinka nie podpalamy, składniki odpowiednio dobieramy)
słomka,
zapalniczka.

Jak podawać?

Natychmiast po zapaleniu.

Uwagi:

Drink słodki nawet bardzo, bardzo odpowiedni na początek imprezy, nie polecam na koniec ze względu na słodkość i bardzo dużą zawartość wyskokową (nie alkoholu bo te likiery są słabe ale wymieszane dają kopa:) nie polecam dla kobiet powodują pewne "skutki uboczne" w postaci nie dyspozycyjności czyt. bardzo szybko działają i szybko upijają...Do tej pory znam ludzi którzy góra pili 4-5 i spadali pod stołek, ja osobiście wypiłem 6 i nie mogłem trafić do taksówki:P

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćśredni
Kalorycznośćbardzo wysoka
Przybliżony koszt8 zł
Autorzbyniu

B-52 (autor zbyniu): Podobne przepisy

B-52 (autor zbyniu): wypróbuj również

Powiązane Tematy