Składniki:
chleb (najlepiej czerstwy),
kostki Knorra (najlepiej bo szybko i aromatycznie)
czosnek, papryka , pietruszka - co kto lubi,
masło.
Jak przyrządzić?
Kroimy czerstwy chleb na kawałeczki wielkości chipsów byle cieniutko. Jeśli mamy cały bochenek czerstwy to można najpierw pokroić go na ćwiartki a później owe ćwiartki skroić od tej mniejszej strony. Na patelni topimy masło - nie dużo - chleb nie musi pływać w tłuszczu. Następnie jeśli chleb wciągnie trochę stopionego masła można pokruszyć kostkę Knorra: do smaku piwa najlepiej czosnkowa. Ta część przepisu tak naprawdę zależy od smaku gotującego.:) Często przewracamy chleb na patelni, żeby nie przypalić. Chlebowe chipsy można już wyciągnąć kiedy zarumienią się na złotawy kolor.
Jak podawać?
Z piwem lub bez:)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | magia80 |