Chlebowe chipsy do piwa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

chleb (najlepiej czerstwy),
kostki Knorra (najlepiej bo szybko i aromatycznie)
czosnek, papryka , pietruszka - co kto lubi,
masło.

Jak przyrządzić?

Kroimy czerstwy chleb na kawałeczki wielkości chipsów byle cieniutko. Jeśli mamy cały bochenek czerstwy to można najpierw pokroić go na ćwiartki a później owe ćwiartki skroić od tej mniejszej strony. Na patelni topimy masło - nie dużo - chleb nie musi pływać w tłuszczu. Następnie jeśli chleb wciągnie trochę stopionego masła można pokruszyć kostkę Knorra: do smaku piwa najlepiej czosnkowa. Ta część przepisu tak naprawdę zależy od smaku gotującego.:) Często przewracamy chleb na patelni, żeby nie przypalić. Chlebowe chipsy można już wyciągnąć kiedy zarumienią się na złotawy kolor.

Jak podawać?

Z piwem lub bez:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autormagia80

Chlebowe chipsy do piwa: Podobne przepisy

Chlebowe chipsy do piwa: wypróbuj również

Powiązane Tematy