Składniki:
Piersi z kurczaka, ser żółty w plastrach, majonez Helmans, oliwa z oliwek, cebula, pieprz, delikat czerwony.
Jak przyrządzić?
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy grubą warstwą oliwy z oliwek lub oleju. Piersi z kurczaka rozbijamy dość cienko, obtaczamy z czerwonym delikacie do mies i sporej ilości bazylii. Na blachę kładziemy pokrojoną w krążki cebulę, którą wcześniej podsmażamy dosłownie 3 minutki. Na cebuli układamy piersi obtoczone w delikacie i bazylii. Piersi smarujemy majonezem Helmans. Następnie kładziemy na nie plastry żółtego sera (najlepiej miękkiego i nadającego się do pieczenia). Całość posypujemy jeszcze raz odrobiną bazylii i pieczemy około 45 min -zależy od piekarnika. Aż będzie roztopiony ser a piersi będą miękkie.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | gosia |