Składniki:
Dowolny makaron, 2 opakowania serków topionych większych (mogą być te "kiełbaski") najlepiej śmietankowe, opakowanie mrożonego szpinaku, kubeczek śmietany, brokuł, 3 marchewki, 2 filety z kurczaka, czosnek, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Brokuły dzielimy na różyczki a marchewkę kroimy na talarki i gotujemy. Szpinak rozmrażamy na ogniu, doprawiamy wg gustu - sól, pieprz, zioła, pieprz ziołowy, mini kosteczki czy co tam chcecie. :) Wciskamy ze 2 ząbki czosnku do tego ( jak ktoś lubi można też dodać posiekaną cebulę). Później dodajemy serki topione. Jak się rozpuszczą, dajemy śmietanę, jak jest za gęste, można dolać trochę mleka. Zagotowujemy. Filety kroimy w kostkę (można je też doprawić) i wrzucamy do tego sosiku, przykrywamy i czekamy aż kurczaczek się udusi. :) Na koniec wrzucamy do tego wszystkiego ugotowane brokuły i marchewkę.
Jak podawać?
Podajemy oczywiście z wcześniej ugotowanym makaronem.
Uwagi:
Pycha!!!!!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Autor | żwirek |