Składniki:
5 łyżek płatków owsianych górskich,,br>kubek wody,
pół kubka mleka,
jedno duże jabłko lobo,
banan,
5 moreli suszonych,
3 łyżki stołowe suszonych ananasów i rodzynek,
5 daktyli suszonych,
20 fistaszków,
danio waniliowe(małe),
3 łyżki stołowe płatków orkiszowych,
cynamon.
Jak przyrządzić?
Wlewamy kubek wody i wsypujemy płatki owsiane. Zagotowujemy. Gdy się już zagotuje, dodajemy starte na tartce jabłko, pokrojonego w półplasterki banana, pokrojone w kostki morele i daktyle. Mieszamy. Następnie wrzucamy ananasa, rodzynki i orzeszki. Dolewamy mleka, ciągle mieszając, gdyż strasznie szybko sie przypala. Gdy wszystko się za sobą zmiesza, dodajemy danio i cynamon i mieszamy. Zdejmyjemy z gazu i wsypujemy płatki orkiszowe. Mieszamy. Pyyycha;)
Potrzebne przybory:
Widły, łopata i taczka (jako talerz dla wyjątkowo wygłodniałych;))
Jak podawać?
Najlepiej jeść prosto z rondelka w łóżku;)
Uwagi:
Trzeba cały czas mieszać bo bardzo,cbardzo szybko się przypala nawet na małym gazie.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Dominisia |