Dziwny i prosty kuskus - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Pól opakowania kuskus,
jedna większa cebula,
oliwa,
2 puszki makreli w pomidorach,
grzybki mung (ale nie koniecznie)
czosnek granulowany lub prawdziwy,
pomidory z puszki lub koncentrat,
ewentualnie ciut mleka,
przyprawy (sól, papryka ostra i łagodna, bazylia, oregano).

Jak przyrządzić?

Kuskus zalać wodą, tak aby tylko go zakryła. Następnie jeżeli są zalać wrzącą wodą ze dwa grzybki mung. W tym czasie pokroić w kostkę cebule, i usmażyć na oliwie. Odcedzić grzybki, pokroić w małe paseczki lub kostkę i dodać do cebuli. Do tego dodać kuskus, rozdrobnioną makrele, pomidory z puszki pokrojone lub koncentrat (jeżeli danie jest „suche”, a osoba która lubi takie mieszanki może dodać troszkę mleka żeby nie było takie suche).

Uwagi:

Jest to mój własny wynalazek, stworzony z tego co akurat miałam pod ręką. Mi i mojej rodzince smakowało wiec można zaryzykować. Ja zawsze oprócz czosnku normalnego dodaje jeszcze granulowany, ale to takie moje przyzwyczajenie bo bardzo lubię czosnek. Pozdrawiam i życzę smacznego tym, którzy spróbują.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Autorelizabeth

Dziwny i prosty kuskus: Podobne przepisy

Dziwny i prosty kuskus: wypróbuj również

Powiązane Tematy