Składniki:
Woda, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, natka selera, sol, pieprz, pomidory (może być przecier).
Jak przyrządzić?
Zagotuj wodę, dodaj część obranych warzyw, z liśćmi pora, selera i pietruszki, ugotuj wywar warzywny, po ugotowaniu warzyw do miękkości, jeśli chcesz, odłów zieleninę, a resztę zmiksuj, teraz dodaj drugą część warzyw pokrojoną w kostkę / talarki/ paski/ w co tylko chcesz, chwilkę zagotuj, mieszaj od czasu do czasu, bo jeśli twoja baza do zupy jest gęsta to może się przypalić, druga porcja warzyw, powinna być TYLKO PODGOTOWANA, PÓŁSUROWA, lub nawet surowa, gdy już warzywa będą takie jak chcesz, to dodaj przetarte pomidory, lub przecier, zagotuj(jeśli masz zamiar ją przechować na drugi dzień-jeśli tylko na teraz, nie musisz zagotować) dodaj sól, pieprz do smaku, udekoruj kwaśną śmietanką, jogurtem, posyp natką pietruszki.
Uwagi:
Przepis jest bardzo ogólny, ponieważ każdy, lubi ciut inaczej. Ja lubię gęste, zawiesiste zupy, dlatego moja baza jest gęsta.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | pyoyo |