Farfalle

Przepis kulinarny

Składniki:

2 ząbki czosnku, 6 pieczarek, 1 cebula, koncentrat pomidorowy, makaron farfalle, ser pleśniowy (lekki), sól, pieprz, papryka słodka, śmietana 12%.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy w paseczki (lub siekamy - jak kto woli), i szklimy na maśle, w tym czasie również gotujemy makaron farfalle. Kroimy 6 pieczarek, dorzucamy do cebulki i smażymy. Dodajemy do tego sól, pieprz, dość dużo papryki słodkiej oraz wyciśnięty 1 ząbek czosnku. Kiedy wszystko się już ładnie usmaży (około 5 minut), dodajemy 2 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego i mieszamy, następnie dodajemy 2-3 łyżki śmietany i mieszamy dalej smażąc. Po wymieszaniu dodajemy jeszcze jeden ząbek czosnku i patrzymy jak bulgocze:)Kiedy stwierdzimy, że dość już tego smażenio-gotowania, dodajemy kilka plasterków sera pleśniowego (najlepiej łagodnego, ponieważ potrawa sama w sobie będzie ostra) i dokładnie mieszamy. Do wszystkiego dodajemy makaron farfalle (nie za dużo) i zostawiamy by chwile jeszcze pobulgotało na patelni:) Gotowe!!!!! ajjj pycha.

Uwagi:

Jeśli ktoś lubi mocno przyprawione dania, to jest idealne! W międzyczasie można dodać jeszcze przyprawy o nazwie Kurkuma. Pozdrawiam i życzę smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
AutorEvita

Farfalle: Podobne przepisy

Farfalle: wypróbuj również

Powiązane Tematy