Składniki:
Na dwie porcje : 100g ananasa z puszki, 40ml Curacao Blue, 150g 1,5% jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki cukru, 1/2 grapefruita.
Jak przyrządzić?
Ananasa miksujemy do postaci papki i rozlewamy do szklanek. Curacao wlewamy na ananasa - delikatnie by sie nie zmieszało. Jogurt, z wyciśniętym sokiem z grapefruita i cukrem ubijamy trzepaczką do jajek do postaci pianki. Używając łyżeczki delikatnie wlewamy na Curacao jako trzecia warstwę.
Jak podawać?
Podawać w nie pomieszanych warstwach ze słomką. Można sobie popatrzeć bo fajnie wygląda. Do wypicia jednak trzeba wymieszać.
Uwagi:
Jogurt najlepiej ubić trzepaczką. Mikser nie da formy pianki.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Autor | Anibis |