Składniki:
- 1 litr spirytusu,
- 3 litry soku grapefruitowego,
- 1/2 kg cytryn,
- 2 grapefruity.
Jak przyrządzić?
Zmieszać sok ze spirolem. Wycisnąć do mieszanki cytryny i grapefruity (razem z miąszem). Wymieszać przelać do szklanych butelek (nazwa tego specyfiku wzięła się właśnie z tego, że przetrzymujemy go w dużych butelkach po Sokach Kubusiach - muszą być szklane, bo w plastikach Spirytusik przejdzie nieprzyjemnym zapachem i smakiem).Teraz tylko wystrczy schłodzić i pozostawić do przegryzienia na jakieś 3 godzinki.
Potrzebne przybory:
Duży garnek, lejek, szklane butelki i zakrętką.
Jak podawać?
Oczywiście schłodzoną.
Uwagi:
Kopie szybko i przyjemnie. Nie meczysz sie jak pijesz.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | apis |