Krupnik (autor EDYTA) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 l spirytusu, 5 cytryn, 0,33 l miodu, przyprawy: gozdziki, cynamon, kardamon, galka muszkatolowa, imbir.

Jak przyrządzić?

Z cytryn wycisnac sok, zmieszac z miodem (mozna lekko podgrzac), w szklance wody zaparzyc ziolka, wlac do miodu, dodac alkohol.

Potrzebne przybory:

2 garnki, wyciskarka do cytrusow

Jak podawać?

Najlepiej na cieplo, im dluzej stoi tym lepszy (pilam polroczny). W umiarkowanych ilosciach w wesolych okolicznosciach.

Uwagi:

Miod nie moze byc cieplejszy niz 40 stopni, ale moze byc sztuczny, choc mozna zapomniec wtedy o leczniczych wlasciwosciach. Przyprawy po szczypcie wedlug upodoban wlasnych.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjelitr
Przybliżony koszt30 zł
AutorEDYTA

Krupnik (autor EDYTA): Podobne przepisy

Krupnik (autor EDYTA): wypróbuj również

Powiązane Tematy