Składniki:
puszka kukurydzy,
4 duże ziemniaki albo więcej mniejszych,
4 jaja,
1 por,
majonez (najlepiej Świdnicki),
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki i jaja ugotować, ostudzone pokroić w kostkę. Pora pokroić drobniutko (ja zazwyczaj kroję tylko białą część). Kukurydzę, jaja, ziemniaki i pora wymieszać razem z majonezem, pieprzem i solą.
Uwagi:
To sałatka z bufetu Akademii Rolniczej we Wrocławiu, dlatego mam do niej sentyment. Jest pyszna, szczególnie jak się schłodzi. Oczywiście zaraz ktoś napisze, żeby dodać ogórka, czy paprykę, albo jeszcze jakieś inne fajne składniki, ale......CAŁY UROK w tym, by właśnie już jej nie ulepszać! Tylko te składniki i jest bosko.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Madzik |