Czosnkowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kostka rosolowa
2,5 glowki czosnku
pol szklanki bialego polwytrawnego wina
przyprawy - sol, pieprz, slodka papryka, tymianek
chlebek - na grzanki, moze byc tez groszek ptysiowy
no i troche tartego sera zoltego

Jak przyrządzić?

Gotujemy wrzatek i wrzucamy do niego 1,5 kostki bulionowe (najlepsza z kurczaka lub warzywna), jak sie rozpusci to 2 lyzeczki tymianku i gotujemy 5 minut. Do tego wrzucamy czosnek - cale, obrane zabki i gotujemy ok. 25 minut. Za ten czas czosnek zmieknie i bedzie mozna go przetrzec przez sitko, co tez czynimy. Na koniec dolewamy wina i dodajemy przyprawy.

Jak podawać?

Ja podaje zupke z grzankami (chleb kroje w male kostki i podsuszam na patelni, czasami z maslem) i lekko posypane tartym serem. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorpupiszonek

Czosnkowa: Podobne przepisy

Czosnkowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy