Sałatka z zupek chińskich (autor Marlena) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4-5 filetów z kurczaka,
10 pikantnych, kurczakowych zupek chińskich,
duza kapusta pekińska,
1-2 puszka fasolki czerwonej,
szczypiorek,
majonez.

Jak przyrządzić?

Zupki pognieść, zasypać przyprawami i zalać wrzącą wodą w proporcji 1 zupka = pół szklanki wody, czyli 10 zupek zalać pięcioma szklankami wody. Przykryć, aby makaron wpił całą wodę, co pewien czas przemieszać. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i smażyć na tłuszczu na biało, nie przyprawiając, gdyż przyprawy z zupek wystarczą. Zielone części kapusty pekińskiej drobno pokroić, dodać do niej fasolkę, posiekany szczypiorek, majonez, napęczniały makaron oraz kurczaka. Wszystko wymieszać...

Jak podawać?

Najlepiej podać na ciepło... Zaraz po przygotowaniu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt30 zł
AutorMarlena

Sałatka z zupek chińskich (autor Marlena): Podobne przepisy

Sałatka z zupek chińskich (autor Marlena): wypróbuj również

Powiązane Tematy