Składniki:
4-5 filetów z kurczaka,
10 pikantnych, kurczakowych zupek chińskich,
duza kapusta pekińska,
1-2 puszka fasolki czerwonej,
szczypiorek,
majonez.
Jak przyrządzić?
Zupki pognieść, zasypać przyprawami i zalać wrzącą wodą w proporcji 1 zupka = pół szklanki wody, czyli 10 zupek zalać pięcioma szklankami wody. Przykryć, aby makaron wpił całą wodę, co pewien czas przemieszać. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i smażyć na tłuszczu na biało, nie przyprawiając, gdyż przyprawy z zupek wystarczą. Zielone części kapusty pekińskiej drobno pokroić, dodać do niej fasolkę, posiekany szczypiorek, majonez, napęczniały makaron oraz kurczaka. Wszystko wymieszać...
Jak podawać?
Najlepiej podać na ciepło... Zaraz po przygotowaniu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Marlena |