Składniki:
3 galaretki (rozne smaki),
3 sniezki
Jak przyrządzić?
Sniezke ubijac tak jak na przepisie, przewaznie jest to niepelna szklanka mleka. Najpierw jedna sniezke, nastepnie przygotowac sobie rozrobione trzy galaretki w oddzielnych miseczkach, ale nie tak jak na opakowaniu tylko jedna galaretke na szklanke wody. Galaretki ostudzic. Nastepnie ostudzona galaretke, wlac do tej bitej śmietany, wylac wszytko do większego pojemnika i wstawic do zamrazalnika. Nastepnie ubijac kolejna bita smietane i tak samo dodac nastepną galaretke. Nim to wszytko sie ubije pierwsza warstwa juz troche zesztywnieje w zamrazalniku. Wyciagamy z zamrazalnika pojemnik i wlewamy kolejna porcje masy. I tak samo z trzecia warstwa. Galaretki muszz byc roznego smaku, zeby byl kontrast z kolorami.
Potrzebne przybory:
mikser
Uwagi:
Warstwy musza byc sztywne zeby sie nie zmieszały ze soba.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duzo |
Przybliżony koszt | 13 zł |
Autor | mariolka3 |