Sk艂adniki:
3 galaretki (rozne smaki),
3 sniezki
Jak przyrz膮dzi膰?
Sniezke ubijac tak jak na przepisie, przewaznie jest to niepelna szklanka mleka. Najpierw jedna sniezke, nastepnie przygotowac sobie rozrobione trzy galaretki w oddzielnych miseczkach, ale nie tak jak na opakowaniu tylko jedna galaretke na szklanke wody. Galaretki ostudzic. Nastepnie ostudzona galaretke, wlac do tej bitej 艣mietany, wylac wszytko do wi臋kszego pojemnika i wstawic do zamrazalnika. Nastepnie ubijac kolejna bita smietane i tak samo dodac nastepn膮 galaretke. Nim to wszytko sie ubije pierwsza warstwa juz troche zesztywnieje w zamrazalniku. Wyciagamy z zamrazalnika pojemnik i wlewamy kolejna porcje masy. I tak samo z trzecia warstwa. Galaretki muszz byc roznego smaku, zeby byl kontrast z kolorami.
Potrzebne przybory:
mikser
Uwagi:
Warstwy musza byc sztywne zeby sie nie zmiesza艂y ze soba.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | duzo |
Przybli偶ony koszt | 13 z艂 |
Autor | mariolka3 |