Paprykarz Moni - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg zoładkow drobiowych (kurzych),
3 papryki surowe (zielona, czerwona, zolta),
3 cebule,
3 pomidory,
3 liscie laurowe,
5 ziarenek ziela angielskiego,
vegeta,
pieprz,
chilli,
papryka ostra i slodka.

Jak przyrządzić?

Zoladki ugotowac z lisciem laurowym i zielem, po ostygnieciu pokroic w paski. Cebulke pokroic w kosteczke i udusic na oleju. Papryke pokroic w kostke i dodac do cebulki - nadal dusic. Dodac do tego pokrojone zoladki. Pomidory sparzyc i obrac ze skorki - pokroic w kostke i dodac do wszystkiego - dusic jeszcze ok. 10 minut. Przyprawic do smaku.

Jak podawać?

Najlepiej smakuja z kluskami slaskimi. Polecam. Jest to cos innego a przy tym bardzo smacznego. Smacznego zycze.

Uwagi:

Zoladki powinne byc gotowane do miekkosci.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Autormoniak1976

Paprykarz Moni: Podobne przepisy

Paprykarz Moni: wypróbuj również

Paprykarz rybny

... popularnością. Do tego grona zaliczyć można bez wątpienia paprykarz rybny. Jeżeli chcesz przypomnieć sobie smak dzieciństwa, zapoznaj się z poniższych artykułem. Znajdziesz w nim przepis na paprykarz rybny i wiele innych pomysłów na ...

dawno temu

Paprykarz z kurczaka - nic nie rozgrzeje lepiej

... Paprykarz z kurczaka to świetny pomysł na rozgrzanie w zimny dzień. Nie będziesz miała żadnych problemów z kupieniem produktów, bo są najprostsze pod słońcem. A zatem trzeba jedynie dobrych chęci, by w kuchni powstało coś gorącego, pachnącego i ...

dawno temu

Paprykarz z kurczaka - na chłodne jesienne wieczory

... Paprykarz z kurczaka to rozgrzewające danie, które sprawi, że zimny jesienny wieczór stanie się bardzo przyjemny. Ta pyszna potrawa pełna warzyw doskonale sprawdza się podczas romantycznych kolacji ... go i pokrój w kostkę. Rozgrzej olej i ...

dawno temu

GAGA na październik już w sprzedaży!

... na czytelników czeka wiele atrakcji: rozmowa Michała Rusinka i Zygmunta Miłoszewskiego o ojcostwie, wywiad z Moni Nilsson (autorka serii książek o Tsatsikim), rozmowa z Katarzyną Bujakiewicz (znana aktorka, mama ...

dawno temu

Zupa gulaszowa

... są adaptowane do dań narodowych. Do najsłynniejszych potraw przyrządzanych przez Węgrów należą: tokań, gulasz grzybowy, zupa rybna, paprykarz cielęcy, leczo, a także węgierska zupa gulaszowa. Przepis ...

dawno temu

Smakołyki turysty górskiego

... ser żółty - 25g paprykarz szczeciński - 25g pomidor - 55g ketchup - 22,5g Pomiędzy posiłkami można sporządzić sobie gluta, czyli kisiel o dowolnym smaku z różnymi dodatkami, np. orzechami, rodzynkami, herbatnikami i oczywiście czekoladą. ...

dawno temu

Pasta z makreli

... , ale równie dobrze możemy je jeść jako przekąskę albo dodatek do kanapek. Trudno nie wspomnieć tu chociażby o sałatkach z tuńczykiem, typowo polskim wynalazku, jakim jest paprykarz ...

dawno temu

Skazane na róż?

... dziesięcioletniej Moniki - Przy wieszakach dochodzi do kłótni, bo z uporem maniaka chcę ją przekonać do szarości lub brązu. Niestety wszystkie koleżanki Moni chodzą na różowo. Nic dziwnego, że nie chce ...

dawno temu

Powiązane Tematy