Paprykarz Moni - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg zoładkow drobiowych (kurzych),
3 papryki surowe (zielona, czerwona, zolta),
3 cebule,
3 pomidory,
3 liscie laurowe,
5 ziarenek ziela angielskiego,
vegeta,
pieprz,
chilli,
papryka ostra i slodka.

Jak przyrządzić?

Zoladki ugotowac z lisciem laurowym i zielem, po ostygnieciu pokroic w paski. Cebulke pokroic w kosteczke i udusic na oleju. Papryke pokroic w kostke i dodac do cebulki - nadal dusic. Dodac do tego pokrojone zoladki. Pomidory sparzyc i obrac ze skorki - pokroic w kostke i dodac do wszystkiego - dusic jeszcze ok. 10 minut. Przyprawic do smaku.

Jak podawać?

Najlepiej smakuja z kluskami slaskimi. Polecam. Jest to cos innego a przy tym bardzo smacznego. Smacznego zycze.

Uwagi:

Zoladki powinne byc gotowane do miekkosci.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Autormoniak1976

Paprykarz Moni: Podobne przepisy

Paprykarz Moni: wypróbuj również

Powiązane Tematy