Sk艂adniki:
1 kg zo艂adkow drobiowych (kurzych),
3 papryki surowe (zielona, czerwona, zolta),
3 cebule,
3 pomidory,
3 liscie laurowe,
5 ziarenek ziela angielskiego,
vegeta,
pieprz,
chilli,
papryka ostra i slodka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Zoladki ugotowac z lisciem laurowym i zielem, po ostygnieciu pokroic w paski. Cebulke pokroic w kosteczke i udusic na oleju. Papryke pokroic w kostke i dodac do cebulki - nadal dusic. Dodac do tego pokrojone zoladki. Pomidory sparzyc i obrac ze skorki - pokroic w kostke i dodac do wszystkiego - dusic jeszcze ok. 10 minut. Przyprawic do smaku.
Jak podawa膰?
Najlepiej smakuja z kluskami slaskimi. Polecam. Jest to cos innego a przy tym bardzo smacznego. Smacznego zycze.
Uwagi:
Zoladki powinne byc gotowane do miekkosci.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Autor | moniak1976 |