Sk艂adniki:
miazsz dyni, smietana, przyprawy, bulki lub chleb, olej, cebula
Jak przyrz膮dzi膰?
Dynie kroje w kostke, troche rozgotowuje (odrobinka wody), potem miksuje, dodaje sol, pieprz, bialy tymianek, kminek, moze byc pomidor (wszystko swieze), potem wsypuje podsmazona cebule (krojona w piorka).
Potrzebne przybory:
mikser, patelnia, garnek
Jak podawa膰?
w miseczce lub glebokim talerzu udekorowane grzankami i kleksikiem smietany.
Uwagi:
Cebula moze byc podsmazana w polowkach, mozna dodac tez czosnek jesli ktos lubi (bedzie zdrowiej), bulke skroic w kostke, na oleju usmazyc grzanki.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | w zaleznosci od wielkosci dyni |
Autor | EDYTA |