Sk艂adniki:
cebula, swiezy ogorek, pomidor, papryka, oliwa z oliwek, sol, pieprz
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie warzywa kroimy w drobna kosteczke (mniej wiecej 0,5 cm/0,5 cm, dodajemy lyzke stolowa oliwy, przyprawiamy sola i pieprzem, nastepnie odstawiamy na kilka minut zeby warzywa puscily sok, mieszamy jeszcze raz i jemy :)
Potrzebne przybory:
ostry noz, miska, deska do krojenia, cos do mieszania :)
Jak podawa膰?
jak tylko chcecie
Uwagi:
Nie napisalam ilosci warzyw bo wszystko zalezy od ich wielkosci, wazne jest zeby kazdego wszystkie skladniki byly w mniej wiecej tej samej ilosci. Ja uzywam zwyklej cebuli i czerwonej i jesli mam to staram sie uzyc kazdego koloru papryki (dla urozmaicenia smaku).
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | niska |
Autor | ania |