Sos Diane (na stek)

Przepis kulinarny

Składniki:

mała cebula 1 szt,
pieczarki ok 3 szt,
musztarda 1 łyżka,
śmietana 12 % 100 ml,
sos pomidorowy ( lub blendowane pomidory z czosnkiem i solą) ok 200 ml,
sól, pieprz,
olej.

Jak przyrządzić?

Cebule siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekane pieczarki. Podsmażamy, dodajemy sos pomidorowy i musztardę. Jak zgęstnieje i ściemnieje dodajemy śmietanę i sól, pieprz według uznania. Dusimy ok 5 min.

Potrzebne przybory:

Patelnia, nóż, deska, łyżka drewniana.

Jak podawać?

Polewamy sosem wcześniej przygotowane mięso. Sos podajemy gorący lub ciepły. Wyśmienicie smakuje z chlebkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt6 zł
Autorkolo

Sos Diane (na stek): Podobne przepisy

Sos Diane (na stek): wypróbuj również

Powiązane Tematy