Krwiste ziemniaczki

Przepis kulinarny

Składniki:

10 ziemniaków,
ser mozzarela,
ketchup.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu przekroić na pół, następnie zrobić gniazda w ziemniakach wyjmując miąższ. Miąższ wymieszać z pokrojonym wcześniej serem mozzarella i ketchupem, włożyć ponownie do łupiny ziemniaka, na wierzch dodajemy niewielką ilość ketchupu. Następnie zapiekamy w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 15-20min.

Uwagi:

Świetnym dodatkiem do tego przepisu będą piersi z kurczaka wcześniej ubite i pokrojone w paseczki o szerokości 2cm,marynowane ok. godziny w maślance obtoczone w rozkruszonych krakersach, zapiekane w piekarniku o temp. 200 stopni. Można je zapiec razem z ziemniaczkami. Życzę smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorOla83

Krwiste ziemniaczki: Podobne przepisy

Krwiste ziemniaczki: wypróbuj również

Powiązane Tematy