Składniki:
Matiasy opakowanie 450 g, 2 średnie cebule, 4 jaja ugotowane na twardo, ser żólły 200 g, 2 ugotowane ziemniaki, 1 ugotowana marchew, pół cytryny, pieprz mielony, majonez.
Jak przyrządzić?
Śledzie wypłukać, pokroić w paski i ułożyć w misce. Skropić cytryną, popieprzyć. Cebulę drobno posiekać i posypać nią śledzie. Posmarować majonezem. Zetrzeć marchew i posypać nią wcześniejszą warstwę, posmarować majonezem. Zetrzeć ser i posypać nim potrawę, posmarować majonezem. Zetrzeć 2 jaja, posypać wierzch i posmarować majonezem. Zetrzeć ziemniaki, posypać nimi wierzch i posmarować majonezem. Zetrzeć pozostałe jajka i całość nimi posypać.
Jak podawać?
Najlepiej potrawa prezentuje się w wysokiej szklanej misie, gdzie widać wszystkie jej warstwy.
Uwagi:
Majonez wyjąć wcześniej z lodówki, bo łatwiej się rozsmarowuje.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Agnes |