Amoniaczki - bardzo dobre - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 margaryna, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mleka, 1 cukier waniliowy, 3 całe jajka, 3 płaskie łyżki amoniaku.

Jak przyrządzić?

Margarynę roztopić wraz z mlekiem, cukrem, cukrem waniliowym. To wszystko ostudzić i dodać jajka i amoniak. To razem wymieszać i zostawić na noc. Nazajutrz wyrobić. Mąki ile zabierze ciasto. Wałkować ciasto, wykrawać foremkami lub romby. Maczać w białku i cukrze krysztale, kłaść na blasze w dość dużych odstępach. Piec 15 min.

Potrzebne przybory:

garnek, wałek, foremki

Jak podawać?

Amoniaczki są pyszne do herbaty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
AutorAleks

Amoniaczki - bardzo dobre: Podobne przepisy

Amoniaczki - bardzo dobre: wypróbuj również

Powiązane Tematy