Zapiekane brukselki w serze

Przepis kulinarny

Składniki:

3/4 woreczka brukselki 500 dag, 1 duża cebula, 1 gruby plaster szynki, 3 ząbki czosnku, 20 dag sera (może być edamski), pieprz czarny, pieprz ziołowy, vegeta, świeża bazylia.

Jak przyrządzić?

Brukselkę gotować przez 10 minut w posolonej i lekko posłodzonej wodzie. Cebulę pokroić w centymetrowe krążki, poddusić. Na drugiej patelni podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę i czosnek. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić wedle upodobań i smażyć na małym ogniu przez 2 minuty. Ser zetrzeć drobniutko. Następnie posypać wszystko serem, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Gdy ser się stopi, posypać bazylią. Smacznego!

Uwagi:

Świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie mają piekarnika.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt10 zł
Autoranna mądrala

Zapiekane brukselki w serze: Podobne przepisy

Zapiekane brukselki w serze: wypróbuj również

Powiązane Tematy