Składniki:
1 szklanka mleka, 1 kostka masła, 1 kostka margaryny, 1,5 szklanki cukru, 8 łyżek kakao, 2 szklanki mleka w proszku, wafel tortowy do wyłożenia blaszki. Dodatki: 5 paczek herbatników petitki, 1 paczka rodzynek, 20 dag galaretek (w cukrze), 20 dag orzechów włoskich.
Jak przyrządzić?
Mleko z cukrem, masłem i margaryną gotować do rozpuszczenia. Dodać mleko w proszku i kakao - zmiksować lub zamieszać na jednolitą masę. Dodać pokruszone herbatniki, rodzynki, pokrojoną galaretkę i orzechy. Przełożyć do wyłożonej waflem blaszki. Na wierzch też położyć wafel. Przycisnąć czymś ciężkim na jakiś czas. Potem włożyć do lodówki.
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Dzx |