Składniki:
Filet z pangi białej, 250 g gęstego jogurtu naturalnrgo bez cukru, 2 łyżki koncentratu lub przecier pomidorowy, 2 pomidory, duża pieczarka, czosnek, cebula, sól, pieprz, przyprawa curry, oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Filety umyć i osuszyć, pokroić w paski, a następnie w kostkę, posolić, popieprzyć. W misce wymieszać jogurt z koncentratem i przyprawą curry, wrzucić do tego rybę i wstawić do lodówki na ok. 3-4 godz. W woku na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki, dodać pokrojone w kostkę pomidory. Smażyć jeszcze chwilę, po czym wrzucić zamarynowaną rybę z sosem, wymieszać i dusić pod przykryciem przez ok. 10-15 min.
Potrzebne przybory:
wok, deska do krojenia, nóż, miska
Jak podawać?
Uwielbiam jeść to z ryżem basmati, ale pyszne jest też z kuskusem i dużą porcją sałatki.
Uwagi:
Można dodać do sosu śmietanę zamiast części joguru, ale wtedy będzie bardziej kaloryczne. Smacznego:)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1/2 |
Autor | Klaudusia |