Składniki:
Ok. 0,5 kg kapusty kiszonej (zależy, na ile osób), 30 dag pieczarek (można więcej, można mniej), trochę boczku, 1 duża cebula, makaron (łazanki) z paczki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kapustę płuczemy (najlepiej 2 razy), kroimy, żeby nie była zbyt długa, i gotujemy, aż będzie miękka. Na patelni podsmażamy starte pieczarki i osobno na tłuszczu boczek pokrojony w kostkę razem z cebulą (też pokrojoną w kostkę). Oddzielnie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Do ugotowanej kapusty wrzucamy pozostałe składniki: cebulę z boczkiem, pieczarki i ugotowany makaron. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotowe:) Smaczego.
Potrzebne przybory:
garnek, nóż, patelnia
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Ola |