Składniki:
2 wędzone makrele średniej wielkości (ok. 0,5 kg razem), 1/2 kostki masła roślinego lub margaryny np. Palmy, 1 duża cebula, 2-3 jajka ugotowane na twardo, mała puszka koncentratu pomidorowego, keczup pikantny, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Makrelę dokładnie oddzielić od ości i skóry i zmielić w maszynce do mięsa wraz z margaryną i cebulą. Jajka pokroić w kostkę i dodać do zmielonej masy. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy i keczup (według uznania). Na koniec posolić i przyprawić pieprzem do smaku.
Potrzebne przybory:
maszynka do mielenia mięsa, miska, łyżka
Uwagi:
Pasta doskonała do kanapek.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Autor | AnKaRa |