Składniki:
Ugotowany ryż, warzywa różne (może być marchewka, pietruszka, por, cebula lub inne), koncentrat pomidorowy, szynka lub inna wędlina, olej do smażenia, vegeta lub ziarenka smaku, inne przyprawy wedle uznania.
Jak przyrządzić?
Warzywa dusimy na patelni z odrobiną wody i przypraw typu vegeta i wędliną. Gdy zrobią się miękkie, dodajemy ugotowany ryż i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku wedle uznania.
Jak podawać?
Do tej potrawy najlepiej pasuje jakaś kwaśna surówka lub ogórek kiszony.
Uwagi:
Można posypać żółtym serem, można nie dodawać również wędliny i robić ją w rożnych ilościach i wariantach.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Edytka |