Drobiowe żabie udka

Przepis kulinarny

Składniki:

Piersi kurczaka, mąka, mleko, jajka, vegeta, sól.

Jak przyrządzić?

Piersi kurczaka kroimy na kotleciki (paseczki - ok. 3 cm długości na 1,5 cm), a następnie przygotowujemy ciasto do panierowania: około szklanki mąki pszennej, dodajemy 2 jajka, vegetę - ok. łyżeczki, trochę soli (szczyptę) i mieszamy trzepaczką rózgową, dodając ok. szklanki mleka, tak aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Kotleciki obtaczamy w cieście, a następnie smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.

Jak podawać?

Można podawać do gorącej kolacji jak również jako danie główne z frytkami czy ziemniakami, bardzo lubiane przez dzieci.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Autorpoo

Drobiowe żabie udka: Podobne przepisy

Drobiowe żabie udka: wypróbuj również

Powiązane Tematy