Składniki:
Chleb tostowy, masło, jajko, majonez, sałata lodowa, boczek wędzony.
Jak przyrządzić?
Jajko usmażyć na patelni w niewielkiej ilości masła, nie mieszać, ma być sadzone. Jedną kromkę chleba tostowego posmarować masłem, drugą majonezem, położyć na chlebie tostowym jajko, przykryć sałatą lodową pokrojoną w cienkie paseczki. Na to położyć przysmażony plasterek boczku, przykryć drugą kromką chleba. Włożyć do opiekacza, chwilę zapiekać.
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Pyszne jako drugie śniadanie, wyśmienite jako kolacja ze znajomymi przy kieliszku czegoś mocniejszego.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | motylcia |