Składniki:
chleb krojony "baltonowski", masełko osełkowe, sałata krucha, wędlinka (najlepiej "szynka babuni"), majonez "frubex" czerwony, cebula siedmiolatka, pomidorki koktajlowe
Jak przyrządzić?
Rozerwać woreczek z chlebusiem. Wyjąć masełko z lodówki godzinkę wcześniej. Wypłukać i osuszyć sałatkę na siteczku. Położyć kromeczkę na desce. Posmarować odtajałym masełkiem. Ułożyć gładziudko sałatkę. Przykryć wędlinką. Fantazyjnie posmarować majonezem. Posypać szczypiorkiem. Pomidorki koktajlowe do schrupania. Jest pyszne. Polecam.
Potrzebne przybory:
deseczka, sitko do płukania sałatki, nóż do smarowania pieczywa, nóż do krojenia wędliny (chyba że jest krojona), łyżeczka do majonezu.
Jak podawać?
Szybko i na talerzyku.
Uwagi:
Czynność powtarzać do wyczerpania składników.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | bardzo trudny |
Autor | meggi13 |