Królik w musztardzie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- królik,
- tymianek,
- śmietana kwaśna kremówka,
- musztarda (najlepiej jakaś francuska lub chrzanowa),
- odrobina oleju na spód blachy,
- pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Królika myjemy, porcjujemy i przyprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Następnie grubo smarujemy musztardą, kładziemy na blachę wysmarowaną olejem i wkładamy do nagrzanego piekarnika(170-190oC). W połowie pieczenia smarujemy królika śmietaną i wstawiamy do pieca, aż mięso nie zmięknie.

Jak podawać?

Królik świetnie smakuje podany z pieczonymi ziemniakami lub puree oraz dowolną surówką.

Uwagi:

Królik w musztardzie to wyśmienita potrawa, idealna na święta wielkanocne, jak i na inne okazje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania120 min.
AutorAN

Królik w musztardzie: Podobne przepisy

Królik w musztardzie: wypróbuj również

Powiązane Tematy