Kanapka po węgiersku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

chleb jasny, pomidor, ogórek, sałata do kanapek, oliwki kto lubi, masło, ser żółty, mały, cienki plasterek serka live feta (najmniej tłusta)
sos: ketchup meksykański, ketchup łagodny, sos tatarski, papryczka czerwona, ogóreczki konserwone i konserwowe małe kukurydzki, szynka.

Jak przyrządzić?

Na 2 połówki chleba dodaj masło, połóż ser żółty mały plasterek fety, sałaty do kanapek pomidora 1 plasterek, oliwki kto chce. Sos składa się z 6 łyżeczek ketchupu meksykańskiego i 5 łagodnego. 3 łyżeczki sosu tatarskiego i maleńkie prawie niewidoczne kawałki papryczki. Można też dać maluśkie kawałki ogóreczków konserwowych i kukurydzek oraz plasterek szynki.

Potrzebne przybory:

Mogą być to wykałaczki.

Jak podawać?

Najlepiej w takich dużych kanapach - chleb z dużymi kromami.

Uwagi:

Sosem polej najlepiej sałatę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt5 zł
AutorKaka23

Kanapka po węgiersku: Podobne przepisy

Kanapka po węgiersku: wypróbuj również

Powiązane Tematy