Tiramisu Agatki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 szklanka kawy rozpuszczalnej z 3 łyżeczek,
1 śmietana 30%,
2 łyżki cukru pudru,
1 serek Mascarpone 250g,
1 paczka podłuznych biszkoptów,
1/2 szklanki ajerkoniaku,
kakao.

Jak przyrządzić?

Biszkopty nasączyc lekko w wystudzonej kawie i ułożyc do foremki. Serek połżczyć delikatnie z ajerkoniakiem. Śmietanę ubić dodajżc pod koniec cukier. Połączyć z serkiem i ajerkoniakiem. Wyłożyć na biszkopty. Oprószyc kakao przez sitko. Ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów. Wyłozyc krem. Opruszyć kakao tuz przed podaniem. Schłodzic w lodówce. Smacznego!

Potrzebne przybory:

mikser i keksówka

Jak podawać?

kroić w plastry

Uwagi:

Jeśli dla kogoś serek Mascarpone jest za drogi (ok. 10 zł) może dodać podobny, np. serek śmietankowy Turek lub podobny w konsystencji jakiś bezsmakowy. Choć zaznaczam, że prawdziwy o wiele lepszy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorAgatka

Tiramisu Agatki: Podobne przepisy

Tiramisu Agatki: wypróbuj również

Powiązane Tematy