Składniki:
4 średniej wielkości udka z kurczaka,
4 ząbki czosnku,
2 cebule,
20 g świeżego imbiru,
1 łyżeczka curry w proszku,
sos satay do grilla słodko-pikantny.
Jak przyrządzić?
Udka kurczaka umyć i lekko ponacinać. Drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i imbirem natrzeć kurczaka. Dodać pozostałe przyprawy oraz sos satay do grilla słodko-pikantny. Kurczaka wraz z przyprawami ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w gorącym piekarniku ok. 1 godz. Upieczonego kurczaka podawać z sałatą i sosem ostrygowym.
Jak podawać?
Z ryżem oraz sosem ostro-słodkim.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Porcje | 2 |
Autor | szybki |