Kurczak po wietnamsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 średniej wielkości udka z kurczaka,
4 ząbki czosnku,
2 cebule,
20 g świeżego imbiru,
1 łyżeczka curry w proszku,
sos satay do grilla słodko-pikantny.

Jak przyrządzić?

Udka kurczaka umyć i lekko ponacinać. Drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i imbirem natrzeć kurczaka. Dodać pozostałe przyprawy oraz sos satay do grilla słodko-pikantny. Kurczaka wraz z przyprawami ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w gorącym piekarniku ok. 1 godz. Upieczonego kurczaka podawać z sałatą i sosem ostrygowym.

Jak podawać?

Z ryżem oraz sosem ostro-słodkim.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Porcje2
Autorszybki

Kurczak po wietnamsku: Podobne przepisy

Kurczak po wietnamsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy