Jaja w sosie ziołowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

250 g twarogu, kieliszek jogurtu naturalnego, kieliszek śmietany (mogą być dwa), zioła (natka pietruszki, selera, szczypiorek, melissa, koperek, rzeżucha), łyżka musztardy ostrej, 6 jaj i przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka.

Jak przyrządzić?

Ugotować jaja na twardo. Obrać, przekroić po wystygnięciu na pół i ułożyć na ogrągłym talerzyku. Takim z wgłębieniem na jaja. Sos: twaróg rozcieramy łyżką dolewamy śmietany i jogurt naturalny (jeśli będzie go więcej to nie zaszkodzi). Dodajemy pokrojone na drobno zioła. Wymieszać, dodać musztarde. Przyprawić. Wlać do salaterki.

Jak podawać?

sos w salaterkach, jaja na półmiskach lub specjalnych talerzykach z wglębieniami na jajka

Uwagi:

Można sos udekorować ćwiartkami pomidorów.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt4 zł
AutorAgata

Jaja w sosie ziołowym: Podobne przepisy

Jaja w sosie ziołowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy