Składniki:
250 g twarogu, kieliszek jogurtu naturalnego, kieliszek śmietany (mogą być dwa), zioła (natka pietruszki, selera, szczypiorek, melissa, koperek, rzeżucha), łyżka musztardy ostrej, 6 jaj i przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka.
Jak przyrządzić?
Ugotować jaja na twardo. Obrać, przekroić po wystygnięciu na pół i ułożyć na ogrągłym talerzyku. Takim z wgłębieniem na jaja. Sos: twaróg rozcieramy łyżką dolewamy śmietany i jogurt naturalny (jeśli będzie go więcej to nie zaszkodzi). Dodajemy pokrojone na drobno zioła. Wymieszać, dodać musztarde. Przyprawić. Wlać do salaterki.
Jak podawać?
sos w salaterkach, jaja na półmiskach lub specjalnych talerzykach z wglębieniami na jajka
Uwagi:
Można sos udekorować ćwiartkami pomidorów.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Agata |