Składniki:
- 3 puszki pomidorków w zalewie (po 450 ml)
- 1 por
- 1 pietruszka
- 2 marcheweczki
- kostki knorr
- sól, pieprz
Jak przyrządzić?
1. Pokroić w kostkę pora, pietruszkę i marchewki.2. Zalać wrzątkiem (1,5 litra), wrzucić dwie kostki knorr.3. Gotować aż warzywa zmiękną.4. Pomidorki wlać do głębokiego naczynia.5. Zmiksować.6. Warzywa odcedzić, rosół na chwilę odstawić.7. Warzywa wrzucić do pomidorków i jeszcze raz zmiksowac.8. Dodać rosół.9. Gotować ok. 40 minut.10. Przyprawić i gotowe.
Potrzebne przybory:
Mikser
Jak podawać?
w miseczkach albo głębokim talerzu - można z makaronem :)
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Nana |